Apr 23, 2012

Progress Renovate Rumah II

Assalammualaikum.


Ni kali ketiga aku dok berulang ke Bandar Saujana Putra sejak rumah aku ni direnovate. Namun ketiga-tiga kalinya aku SANGAT, SANGAT, SANGAT terlupa nak ambil gambor. Sedangkan itulah tujuannya aku berulang ke sana. Boleh aku tengok progress kerja disitu. Terkadang alangkah sakitnya hati dengan perbuatan sendiri yang SANGAT-SANGAT pelupa.

Semalam pergi juga ke sana. Namun hanya ambil gambar progress pagar. Lain2 tak ambil sebab TAK INGAT. Bila dah ada dalam kereta menuju ke luar tol baru perasan. Arghhhh....boring tau dan SAKIT HATI.

Well untuk rekod, reno dah 80% complete. Boleh tahan kontrak ni buat kerja. Dari segi masa, aku suka. Kekemasan aku suka. Tapi aku ni bukan cerewet mana pun. Janji tiada cacat cela di mata kasar, aku hepi. Aku ni tidak seteruk sesetengah orang, nak kerebet satu-satu. Itu CONFIRM bukan aku. Atas bawah dah siap plaster. Bilik dah ada, bilik air dah siap. Cuma tiang lama belum hack lagi. Famili hall atas boleh tahan besar. Bilik air pon pon boleh tahan besar. Pendek kata famili hall kat atas sama besar dengan hall flat aku ni. Tapi kontraktor tu ada bagitau yang dia dah fulfil aku punya requirement tu pasal aku tak komplen banyak.


Dapur dan bilik air pon dah siap plaster dinding. Seminggu dua lagi nak lekat mosek pula. Dapur tu sedikit sempit sebab aku besarkan dining hall. Boleh la tu. Aku pun tak berkenan dok ramai-ramai kat dapur. Aku selalu jadi tak tentu arah kalau orang sama-sama memasak kat dapur aku. Aku jadi tak reti. Tu sebab orang kalau datang umah aku, aku suka masak siap-siap. Atau kalau ada orang dalam rumah, aku soh dia dok depan ke tengok tv. Biar aku masak sengsorang, takpe. Aku tak kesah mana pun.

Tangga pun dah siap. Pendek kata semua dah siap simen ler, tinggal lagi nak buat lantai dan tukar pintu.



Ha, ni je gambor yang aku teringat snap. Dinding pagar.


Ni dinding pagar aku di jiran sebelah kanan. Jiran aku ni dok sini sejak mula dapat kunci. Dia dah siap pagar dah. Jadinya, terpaksalah aku menanggong sebelah pagar lain sebelah lagi lain. Nak buat cam ner. Kontraktor tu soh aku bincang dengan jiran sebelah nak minta runtuhkan dinding pagar dia tu dan bina yang baru. Sebab orang dah tak pakai pagar botol tu dah. Eh! macam senang-senang aje kan aku nk ckap kat orang cam tu lebih2 lagi ngan jiran yang aku nak kena hadap berhari-hari nanti. Rasa idak ler aku nak cakap gitew kat jiran tu. Biar ler dinding sebelah lain sebelah lain janji harmoni. Bukan apa, aku letak kan diri aku ke dalam kasut jiran tu. Sebab nak cantik umah kau, aku plak yang kena sebelah lain sebelah lain. Mana leh jadi. Dah tentu2 dia buat dulu. Mmmm, rasanya betul kot tindakan aku ni.

Dinding yang buruk tu kalau di cat nanti mesti jadi cantik kan....

Tu je la seadanya.......





















36 comments:

Mohd Ahzaruddin A.R said...

Assalamualaikum,
Haha... tak perasan pulak ada update post pasal renovation 2. I ade komen kat your 1st post pasal renovation at your house.
Anyway, rumah you type apa? Mine Crystal first phase. Kalau you betul2 puas hati dengan hasil kerja current contractor, mungkin I boleh hire dia untuk my house pulak.

maba.ar@gmail.com

Mine said...

sori..tak perasan. org jarang tinggal komen. i punya opal type. fasa 1B. SP 4/9. so far i puas ati la. dia keje laju. ok lah. nt i letak gambar progress. u nilai la sendiri. blh aje nk rekomen. nway, i ada buat quotation 3 kontraktor, dia ni aje bleh tolak ansur.

Bujal said...

Salam, boleh dpt contact no kontraktor rumah puan. Emel saya irdinie@gmail.com

Bujal said...

Salam, boleh dpt contact no kontraktor rumah puan. Emel saya irdinie@gmail.com

βåÐÁ¡ §ç¥†HêЯ™ said...

Hi, Diela. Nak minta contact number contrator you tu, bleh? Rasanya, contractor tu bleh buatkan ke rumah kat Damansara? Rumah I akan siap dlm bulan Dec 2012 atau Jan 2013 ni. So..tgh pening mencari contractor utk reno rumah ni.

βåÐÁ¡ §ç¥†HêЯ™ said...

Hi, Diela. Nak minta contact number contrator you tu, bleh? Rasanya, contractor tu bleh buatkan ke rumah kat Damansara? Rumah I akan siap dlm bulan Dec 2012 atau Jan 2013 ni. So..tgh pening mencari contractor utk reno rumah ni.

Mine said...

tak payah lah amek contractor ni. hancur...

Cute Oven said...

assalam, kite dulu duk depan tasek dpn kedai kat dgn surau...

dululah hubby prnh jadi imam disitu...kenangan terindah di BSP

Anonymous said...

Helpful information. Fortunate me I discovered your website by chance, and I am
stunned why this coincidence did not happened
in advance! I bookmarked it.

Review my web page ... using wordpress
Feel free to surf my web page photography wordpress themes

Anonymous said...

I really like what you guys are up too. Such clever work and coverage!
Keep up the terrific works guys I've included you guys to my personal blogroll.

My weblog: steinzeit-diät diätplan
Here is my weblog - banane paleo

Anonymous said...

Thanks for the auspicious writeup. It in fact was a enjoyment
account it. Glance advanced to more introduced agreeable from you!

However, how could we communicate?

my weblog ... paleoernährung
my site - atkens diet

Anonymous said...

Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your site?
My blog site is in the very same niche as yours and my users would
definitely benefit from a lot of the information
you present here. Please let me know if this alright with you.

Thanks!

Take a look at my web page paleoernährung
Also see my web site :: kochideen

Anonymous said...

Hi there to every body, it's my first go to see of this blog; this weblog consists of amazing and genuinely excellent stuff in support of visitors.

Also visit my homepage ... wordpress store theme

Anonymous said...

Terrific article! This is the type of info that are supposed to be shared across the internet.
Shame on the seek engines for no longer positioning this publish upper!
Come on over and talk over with my site . Thank you =)

my web site - glutenfreie Lebensform

Anonymous said...

It's amazing designed for me to have a web page, which is good for my know-how. thanks admin

Look into my homepage: low carb popcorn

Anonymous said...

I visited various sites however the audio feature for audio songs existing at this site is in fact wonderful.



My web-site ... protein diet plan

Anonymous said...

An outstanding share! I've just forwarded this onto a colleague who has been conducting a little research on this. And he in fact bought me lunch due to the fact that I found it for him... lol. So allow me to reword this.... Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to talk about this subject here on your site.

Feel free to surf to my homepage: zöliakie

Anonymous said...

Saved as a favorite, I love your website!

My site low carb bread recipe

Anonymous said...

There's certainly a lot to find out about this topic. I really like all of the points you have made.

Here is my page: Finanzberatung in Mainz

Anonymous said...

Hey! This is my first visit to your blog!
We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
Your blog provided us beneficial information to work on.
You have done a wonderful job!

Also visit my blog ... paleodiät

Anonymous said...

This design is steller! You definitely know how to keep a reader amused.
Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost.

..HaHa!) Excellent job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it.
Too cool!

Feel free to visit my weblog - professional wordpress theme

Anonymous said...

Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return
the favor”.I am trying to find things to enhance my website!
I suppose its ok to use a few of your ideas!!

Also visit my web page :: Spezielle Informationen über die glutenfreie Lebensform

Anonymous said...

bookmarked!!, I really like your website!

Feel free to visit my blog; gesund ernahrung

Anonymous said...

Hey there would you mind letting me know which web host you're using? I've loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog
loads a lot faster then most. Can you suggest
a good web hosting provider at a reasonable price? Kudos, I appreciate it!


Also visit my page ... aitkins diet

Anonymous said...

As the admin of this web site is working, no uncertainty very
shortly it will be famous, due to its quality contents.


Also visit my weblog; diatplan

Anonymous said...

When someone writes an article he/she keeps the thought of a user in his/her brain
that how a user can know it. So that's why this article is amazing. Thanks!

Stop by my website - steinzeiternährung kartoffeln

Anonymous said...

An impressive share! I've just forwarded this onto a colleague who has been doing a little homework on this. And he in fact ordered me lunch because I stumbled upon it for him... lol. So let me reword this.... Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending some time to discuss this issue here on your website.

Check out my website; steinzeit diät

Anonymous said...

Hello to every one, the contents existing
at this site are truly amazing for people knowledge, well, keep up the nice
work fellows.

My web page low carb menu

Anonymous said...

Valuable information. Lucky me I discovered your website unintentionally,
and I'm stunned why this twist of fate didn't happened earlier!
I bookmarked it.

Here is my web site corsa c autoradio
my website :: erfahrungen mit wordpress

Anonymous said...

My family members always say that I am killing my time here at net, but I know
I am getting know-how everyday by reading thes fastidious content.


my web site; beautiful wordpress themes

Anonymous said...

Nice blog here! Also your website loads up
very fast! What host are you using? Can I get your
affiliate link to your host? I wish my web site loaded
up as quickly as yours lol

My web page paleo fruehstueck

Anonymous said...

Nice post. I learn something totally new and challenging on
blogs I stumbleupon every day. It will always be helpful to read
through content from other writers and practice something from
their websites.

My weblog - kosename katze

Anonymous said...

I read this paragraph completely regarding the resemblance of newest and preceding technologies, it's amazing article.

My page - steinzeitdiät
Also see my web site: steinzeitdiät rezepte

Anonymous said...

Hey there! I'm at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the great work!

Also visit my web-site ... steuerberatung wiesbaden

shah rizal said...

salam..kalau ade spe yg nk ubahsuai rumah di Melaka. Pakej khas untuk gov..swasta pn bley gne own money..Bolen contact kt no ni 0166532772-Shah-...dan visit blog skfitri37..jom terjah..he2

Muhammad Zulfadhli said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera, blog yang menarik dan menambahkan pengetahuan! =)

Baca da baca dah, apa kata singgah kat blog saya pula..

Untuk sesiapa yang berminat mendapatkan perkhidmatan renovation rumah dan sebagainya.

Confirm!! Harga berpatut-patut .... =)

http://sweethomerenovate.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...